Tadawi Wellness Center                     Graduation Project

The journey of Hollistic healing for PTSD Cilents. To Rebirth within a home.
The design which stretches out long and low with a green roof  has an undulating façade that is meant “to evoke postive energy and movement of  useres.
The project is developed around Two major programs –Medical center and wellness center. Instead of opting for a linear and continuous distribution of those two blocks, the project offers a playful combination of spaces, formed by curved lines and organic shapes. Thus, its plan to create continues experainces to avoid giving it an institutional identity. Green Courts are introduced into parts of the project to enhance the users experaince and to provide natural lighting. The façades of the wellness center is transparent, maximizing the visual and physical connection to the surroundings